Thermostaat Informatie

U wilt een nieuwe thermostaat aanschaffen. Welke kiest u? Welke thermostaat is geschikt voor uw verwarming? Welke functies voldoen aan uw persoonlijke voorkeuren? Er zijn verschillende soorten thermostaten. Zo kunt u denken aan moduleren of aan/uit, maar ook aan verschillende types zoals slimme thermostaten, klokthermostaten en kamerthermostaten.

Wat is een thermostaat?

Een thermostaat is een kastje in uw huis waarop u de gewenste temperatuur voor uw woning kunt instellen. De thermostaat staat in verbinding met het centrale verwarmingssysteem in uw woning en maakt het mogelijk om de temperatuur te verhogen of te verlagen. De meeste thermostaten bevatten tegenwoordig drukknopjes en digitale displays, zodat u de juiste temperatuur in kunt stellen. Bij sommige thermostaten, slimme thermostaten, is het zelfs mogelijk om te bedienen met een app via uw smartphone of tablet. Een voordeel is dat u uw verwarming op afstand kunt inschakelen. Bijvoorbeeld op het moment dat u weggaat van uw werk.

Functies

De primaire functie van een thermostaat is om de temperatuur in uw woning te regelen. Daarnaast zijn er meer instelmogelijkheden zoals een programmeerfunctie, waarmee u instelt op welk tijdstip de verwarming elke dag aangaat. Heeft u een slimme thermostaat die u kunt bedienen via een app? Dan kunt u niet alleen de gewenste temperatuur instellen, maar de thermostaat weet ook wanneer u in de buurt bent. Zo kan de verwarming alvast aan gaan, zodat u bij aankomst in een voorverwarmde ruimte komt. Hiermee kunt u ook aanzienlijk energie besparen.

Kies de juiste thermostaat

Vraag uzelf eerst af wat voor soort cv-ketel u heeft. Het is namelijk zo dat niet elke thermostaat met elk soort cv-ketel aan te sluiten is. Wanneer u kiest voor een aan/uit thermostaat, dan is die geschikt voor elk soort ketel. Als u over een modulerende cv-ketel beschikt, dan is het wenselijk dat uw nieuwe thermostaat optimaal gebruikmaakt van de modulerende functie. Bekijk meer informatie over het verschil tussen aan/uit en moduleren.

Klokthermostaat

Wilt u de temperatuur aanpassen en programma's instellen?
Kies voor een klokthermostaat.

Slimme thermostaat

Wilt u de temperatuur aanpassen, programma's instellen en de thermostaat op afstand bedienen?
Kies voor een slimme thermostaat.

Heeft u uw wensen en de mogelijkheden op een rijtje gezet? Het overzicht met de top 10 meest verkochte thermostaten kan u wellicht helpen om een definitieve keuze te maken.

De waardering van www.kamerthermostaatkopen.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 9.3 / 10 gebaseerd op 4099 reviews.